Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep Navy recept
Erwtensoep Navy recept

Erwtensoep Navy


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in ruim water de spliterwten aan de kook met de speklappen en de in blokjes gesneden aardappel, winterwortel en knolselderij. De spliterwten in het weekwater koken! Blijven roeren zolang het vuur of warmtebron hoog staat. Haal na 10 minuten de speklappen eruit en laat die even afkoelen. Daarna in kleine blokjes snijden en weer terug in de soeppan. Het kan zijn dat de soep wat gaat schuimen. Schuim de soep af, zet de warmtebron op laag en laat de soep doorsudderen. Garingstijd is 1,5 tot drie uur, veel en vaak controleren en roeren dus! Het tijdstip van gaarte van de spliterwten is bepalend voor het moment van afmaken van de soep. Regelmatig controleren of de soep niet te snel indikt, zonodig een kopje water bijgieten en blijven roeren. Voorkom dat hij aanbrandt! De grof gesneden uien er ook bij doen en de niet al te fijngesneden prei. Uiteraard zijn de fijngesneden groenten eerst goed gewassen. De soep begint nu al een beetje "body" te krijgen. Voeg nu de 6 bouillonblokjes toe, Was de bladselderij en knip de blaadjes grof met een schaar of snijd de twee bosjes op een snijplankje. Toevoegen aan de soep. Als laatste doe je er de in schijfjes gesneden rookworst bij. Na een kwartiertje doe je de warmtebron uit en breng je de soep op smaak met peper en zout. De erwtensoep is nog niet dik. Hij is het lekkerste als je hem een dag laat staan. Hij is OK als de lepel in de pan rechtop staat. Neem een bord of soepkom, doe er erwtensoep in en warm hem in drie minuten in de magnetron per portie. Eet de soep met geroosterd witbrood of roggebrood met ontbijt of katenspek belegd, stokbrood mag ook. Je ziet het: Het is erg arbeidsintensief, het resultaat mag er zijn en de rest kun je invriezen in plastic bakjes. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Noot: Als je de erwtensoep in de pan opwarmt, doe het dan gestaag op een laag vuurtje en onder voortdurend roeren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit erwtensoep navy recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven