Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoensoep met ui recept
Pompoensoep met ui recept

Pompoensoep met ui


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo in plakjes. Pel en hak de knoflook fijn. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in en soeppan en fruit de uien glazig. Schep de pompoenstukjes met paprikapoeder door de ui en bak het 5 minuten zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de pompoen in 20 minuten zachtjes gaar. Bak in een droge koekenpan de chorizo op laag vuur uit, neem het uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en fruit de knoflook. Voeg de kruiden toe en warm het even door. Pureer de pompoen in de bouillon tot een gladde massa. Breng de soep weer aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en citroensap. Schep de soep in 4 diepe borden en schep er een flinke eetlepel yoghurt in. Garneer de soep met de plakjes chorizo.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pompoensoep met ui recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven