Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige koolsoep recept
Romige koolsoep recept

Romige koolsoep


Ingrediënten


92

Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snijd er ringen van. Plet, knijp en hak de knoflookteen en vermeng het met de uiringen. Was de witte kool en snijd er repen van (ca. 1 bij 4 cm). Was, schil de peen met een dunschiller en maak er plakjes van. Maak de instant groentebouillon. Hak de peterselie fijn. Schil en rasp de gember en doe het bij de uiringen. Roer de sambal door de uiringen. Schil de bataat (of aardappel) en maak er blokjes van (ca. 1 bij 1,5 cm). Verhit de olie in een wok en bak het uimengsel zachtjes gedurende 3 minuten. Schep dan de koolreepjes in de wok en laat deze al omscheppend slinken. Doe een scheutje bouillon in de wok en roerbak dan de bataat en de peen gedurende 6 minuten. Voeg de rest van de bouillon en het karwijzaad(kummel) toe en breng de wokinhoud aan de kook. laat de soep 1.5 minuten zachtjes koken en schakel dan de warmtebron uit. Laat de soep verder sudderen op de restwarmte. Breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen. Proef of de soep bijna gaar is en roer er dan de peterselie en de provencaalse kruiden door. Doe de zure room in 2 schaaltjes en strooi er wat zwart(gerookt) sesamzaad over en serveer deze apart bij de soep.

Serveersuggesties

Vul twee mooie soepkommen met de soep. Geef er twee van echt speltbrood gemaakte en met een dikke plak geitenkaas belegde tosti bij. Bon appetit!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige koolsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Romige koolsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Euhm... pureer je de soep niet?
    Rick gaf dit recept op 7 oktober 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven