Pruisische koolsoep
- Herkomst Duitsland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Koolsoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van keukenwonder
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Pel en snipper de .
- Breng 2 liter water met de krabbetjes, de uisnippers, de , de laurierblaadjes, 1 theelepel , 1/4 theelepel en de bouillontabletten aan de kook.
- Laat de bouillon 1,5 uur zachtjes trekken.
- Maak intussen de groenten schoon, snijd de in smalle reepjes en de in blokjes.
- Zeef de bouillon.
- Verwijder de botjes uit de krabbetjes en snijd het vlees in kleine stukjes.
- Giet de worstjes af.
- Smelt de in een grote pan en bak de spekblokjes in 2 minuten knapperig uit.
- Voeg de reepjes , de blokjes aardappel en de karwijzaadjes toe en bak de groenten 2 minuten zachtjes mee, schep ze af en toe om.
- Voeg de bouillon toe, breng de vloeistof aan de kook en laat de groenten in 20 minuten zachtjes gaar worden.
- Roer 10 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de stukjes vlees en de worstjes door de soep.
- Roer de en de zure tot een glad mengsel en roer het door de soep.
- Neem de pan van het vuur en breng de soep op smaak met en .
- Geef de geraspte kaas er appart bij en serveer met Duits(zuurdesem)brood of bruin stokbrood.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Romige koolsoep420m
-
Recept
Kerrie-koolsoep445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, room, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en ontbijtspek
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 326 kcal | 16% | 1304 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |