Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sajoer lodeh ajam (groente-kippensoep) recept
Sajoer lodeh ajam (groente-kippensoep) recept

Sajoer lodeh ajam (groente-kippensoep)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kool schoon en snij deze in dunne reepjes.
Maak de sperziebonen schoon en breek deze in gelijke stukjes.
Maak de ui en knoflook schoon en snij deze in stukjes.
Wrijf in de vijzel de ui, knoflook, kemiriepasta en laospoeder fijn.
Snij het vlees in stukjes.
Snij de sperziebonen in kleine stukken en de ui in vieren.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het uienmengsel circa 3 minuten.
Voeg dan de salamblaadjes, tamarinde, trassi, ketoembar en bouillon toe.
Roer alles goed door en breng dit aan de kook.
Voeg het kippenvlees toe en laat het weer koken.
Voeg er de sperzieboontjes aan toe en laat geheel circa 5 minuten zachtjes koken.
Voeg daarna de kool toe en kook deze nog zachtjes 2 minuten mee.
Verwijder voor het opdienen de salamblaadjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sajoer lodeh ajam (groente-kippensoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven