Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Soto ajam (licht gekruide kippensoep) recept
Soto ajam (licht gekruide kippensoep) recept

Soto ajam (licht gekruide kippensoep)


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


Maak 2 uien schoon en snijd deze in vieren.
Kook de eieren 8 minuten en laat deze schikken in koud water.
Pel de eieren en snijd deze in vier stukken over de lengte door.
Breng 2 liter water aan de kook met de kippenpoten (inclusief vel), de uien, djahe, serehpoeder, koenjit en de bouillonblokjes.
Haal na 45 minuten koken de kip en uien eruit en laat de kip afkoelen.
Schil de aardappel en snijd deze in stukken.
Kook ondertussen de aardappelen tot ze bijna gaar zijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Kook de rijst gaar.
Maak 1 ui schoon en snipper deze fijn.
Hak de selderij zeer fijn.
Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen.
Fruit in een grote pan met olie de gesnipperde uien, knoflook met de ketoembar en de djintan.
Giet de bouillon erbij.
Neem de kip uit de pan. Snijd de kip in stukjes en verwijder vel, vet en botjes.
Zeef de bouillon en bewaar het vocht.
Doe de kipstukjes bij de bouillon de laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken.
Doe wat rijst, aardappelblokjes, gefruite uitjes, eieren, prei, selderij en tauge, in een diep bord.
Doe er dan een flinke lepel kippenvlees en bouillon overheen en breng op smaak met wat sambal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit soto ajam (licht gekruide kippensoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven