Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spakenburgse Melkmoes recept
Spakenburgse Melkmoes recept

Spakenburgse Melkmoes


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Zo maak je dit gerecht van 'Ootje en Groof' (grootmoeder en grootvader):
Was de kervel, zuring en bieslook en snijd deze zeer fijn. Was en wel ( 10 minuten) de rozijnen. Breng in een pan ongeveer 1/2 liter water aan de kook en laat hierin het spek, metworst, melkmoesgroenten en rozijnen ca. 30 minuten koken. Voeg tenslotte al roerende de gortepap toe en laat alles nog even koken. Naar wens karnemelk toevoegen grote mok.
Blijf voortdurend roeren. Haal de pan van het vuur en laat de melkmoes nog een kwartiertje doorgaren. Voor het opdienen het spek en de worst in stukken snijden en uw heerlijke oud-Spakenburgse maaltijd is klaar!

Serveersuggesties

In groot diep soepbord opdienen eventueel met roggebrood.

Allergenen Informatie

Voor dit spakenburgse melkmoes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Spakenburgse Melkmoes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Geweldig lekker! doet me weer terug gaan naar de tijd dat mijn moeder het maakte!
    Jannette Nap van de Pol gaf dit recept op 24 september 2014 5 uit 5 sterren
  • Melkmoes is met "Roomse kervel" en niet met kervel. Roomse kervel heeft een dropachtige geur
    Hille de Graaf gaf dit recept op 20 juli 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven