Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Thaise pompoensoep recept
Thaise pompoensoep recept

Thaise pompoensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180 graden. Geen hete lucht oven maar gewoon met onder en boven warmte. Als je alleen een hete lucht oven hebt moet je graden naar 160 en goed in de gaten houden dat pompoen niet zwart wordt.
Bakplaat klaar zetten met een vel bakpapier erop.
Pompoen wassen, afdrogen, dwars doorsnijden, zaad en draden met lepel uitscheppen,steel aanzet ook eraf snijden.
De twee helften lekker dik insmeren met roomboter, buiten en binnenkant en randen, overal dik boter, gewoon met je handen doen.
Dan licht zouten, binnen, buiten kant.
Leg de pompoen met de schil naar onder op de bakplaat op het bakpapier en laat in de oven ( in het midden ) roosteren, ongeveer 3 kwartier a een uur. Totdat de hele pompoen gaar is. Je kan dan met een vork door de schil heen prikken. Steeds even kijken of het niet te hard gaat want de pompoen mag wel een beetje kleuren maar absoluut niet zwart worden.
Maak van boillonblokje een half liter bouillon.
Als gaar is, neem de bakplaat uit de oven (pas op, heet!) en doe de pompoen helften in de pan. Dat doe je met twee grote lepels, giet roomboter dat eventueel op bakpapier is gelopen ook in de pan. Voeg de kokosnootmelk en thaise currypasta toe ( begin met 1 grote theelepel).
Pureer de pompoensoep met staafmixer (kan ook met gewone mixer).
Voeg nu net zoveel bouillon toe als je zelf wilt. Het is maar hoe dik je je soep wilt hebben, moet in ieder geval niet te dun worden.
Nu al roerend opwarmen en proeven of je nog wat curry pasta toe wilt voegen of wat zout, maar pas op dat je de pompoen smaak niet verliest door teveel curry of zout.

Optioneel: Paar handjes pompoenzaden licht roosteren in droge koekenpan. Ze springen een beetje open, of koriander (AH), fijngehakt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit thaise pompoensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven