Pompoensoep

Ingrediënten

+ -
print

Puree:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil en de pitten van de en snijd deze in grove stukken.
  2. Fruit de aan in de zonder te kleuren.
  3. Als de glazig is de toevoegen en lekker laten smoren op laag vuur met de .
  4. Regelmatig omroeren.
  5. De toevoegen en een half uurtje laten pruttelen.
  6. Voeg wat en toe.
  7. Wanneer de gaar is het geheel iets af laten koelen en in een mengbeker fijnmalen.
  8. Giet door een zeef, schenk er wat room bij, breng weer aan de kook en check of de smaak lekker is.
  9. Klop wat room op tot yoghurt dikte.
  10. Serveer in een terrine met wat geklopte room (yoghurt dikte) erbij.
    Snij voor de puree de schoongemaakte in blokjes van 1 cm.
  11. Snij de sereh ragfijn.
  12. Meng dit op een ovenplateau met de olie.
  13. Bestrooi met en en rooster in een oven van 200°C tot de zacht is.
  14. Pureer fijn in een keukenmachine met wat verse en schep in een kleine pan.
    Doe een klein beetje puree in het midden van het verwarmde, diepe bord en zet daar de eventuele garnalen op.
  15. Schep aan tafel de soep uit de terrine erover.
25
25
25

Variaties op Pompoensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pompoensoep
VariatieAantalGang
Pompoensoep40Soepen
Pittige pompoensoep5Maaltijdsoepen
Thaise pompoensoep2Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • boter, bouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
89 kcal
4%712 kcal
Vetten
7 g.
11%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoensoep