Pompoensoep met zelfgemaakte croutons
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van LastSilence
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Ontdoe de van zijn schil.
- Dit gaat het makkelijkst door hem in parten te snijden, zoals een meloen.
- Snij de in gelijke blokjes.
- Rasp de wortel en snij hem samen met de ook in stukjes.
Braad in een grote soeppan een klontje boter en voeg de groente toe, samen met 1 flinke eetlepel masala. - Bak 5 minuutjes aan en voeg dan de toe.
- Laat het +/- 30 minuten koken met deksel erop.
Snij ondertussen het in kleine blokjes, de korst heb je niet nodig. - Maak een mengsel van knoflook en en een deel van de basilicum (fijn gesneden).
- Wentel het erdoor en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak 30 minuten in de oven, of in een pan met hete olie, tot ze knapperig zijn.
Pureer de soep zodra de wortel gaar is (duurt het langst). - Pureer het tot een gladde massa en voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
Bij het serveren leg je een aantal basilicumblaadjes en een klein eetlepel crème fraîche in het midden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pompoensoep420m
-
Recept
Pompoensoep425m
-
Recept
Thaise pompoensoep420m
-
Recept
Gekruide pompoensoep41u
-
Recept
Pompoensoep met geroosterde knoflook41u
-
Recept
Pompoensoep440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon en brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon, brood, roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 138 kcal | 6% | 552 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |