Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Thit Bo Kho (Vietnamees runderstoofpotje) recept
Thit Bo Kho (Vietnamees runderstoofpotje) recept

Thit Bo Kho (Vietnamees runderstoofpotje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Pel de sjalotjes en laat ze heel. Snijd het citroengras vanaf het ondereinde in stukken van 5 centimeter. Gooi de droge bovenkant weg. Plet ieder stuk licht met een hamer of ander zwaar voorwerp. Doe 3 eetlepels olie in een zware, wijde en diepe (bij voorkeur anti-aanbak) bakpan en laat de olie boven middelmatige hitte heet worden. Voeg de ui, knoflook en sjalotten toe. Bak dit mengsel onder voortdurend roeren 2 minuten. Voeg het citroengras toe. Blijf al roerend bakken tot de ui licht gebruind is. Haal de pan van het vuur. Neem het mengsel en de sjalotten uit de pan. Houd het mengsel (mét sereh) apart en houd de sjalotten apart. Doe de resterende 4 eetlepels olie in de pan en laat de olie boven hoge hitte heet worden. Leg zoveel stukken rundvlees in de pan als er in een enkele laag gaan en laat ze aan alle kanten bruin worden. Haal de stukken met een schuinspaan uit de pan. Bak alle stukken vlees op deze manier bruin. Leg al het vlees terug in de pan. Voeg 1 liter water en het uienmengsel toe. Hak de bonen uit de gele bonen saus grof (als dat nodig is) en voeg ze ook toe. Voeg de cayennepeper, steranijs, kaneel, peperkorrels en suiker toe. Breng de stoofpot aan de kook, sluit de pan, temper de hitte en laat het vlees ongeveer een half uur sudderen. Voeg de sjalotten en de stukken winterwortel toe. Sluit de pan en laat het geheel nog 5 kwartier sudderen. Voeg regelmatig wat water toe. Het geheel moet een soort bouillon / soep blijven en niet indikken. Vis vlak voor het opdienen de sjalotten, de stukken citroengras en de kruiden (steranijs, peperkorrels) uit de pan. De wortels en het vlees blijven in de stoofpot. Dien heet op. In Vietnam wordt deze stoofpot / 'soep' als lunch gegeten met brokken Frans stokbrood of met bun (dunne rijstnoedels). Chuc an ngon! / Eet smakelijk!

Allergenen Informatie

Voor dit thit bo kho (vietnamees runderstoofpotje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven