Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Verse Champignonssoep recept
Verse Champignonssoep recept

Verse Champignonssoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet het water met de mergpijp op en laat dit zo'n 4 tot 5 uur lekker een bouillon van trekken. Verwijder na 5 uur het mergpijpje en voeg 50 gram prei en 250 gram champignons toe. Even op laten koken tot het gaar is. Voeg dan de boursin, scheutje melk, wat zout en peper toe als ook het pakje Franse champignonsoep. Roer met de staafmixer alles goed fijn tot een gladde cremekleurige pap. Als het te dik wordt, voeg dan eventueel wat water toe. Even op laten koken en de rest van de prei en champignons toevoegen. Vuur laag zetten en langzaam gaar laten pruttelen. Ondertussen het gehakt aanmaken met de kruiden, ei en paneermeel. Draai hier wat grote knikkerballen van. Als de soep gaar is, het vuur uitzetten. De gehakt balletjes in de soep doen en deze een minuut of 20 zo laten staan, af en toe omroeren Daarna mag het vuur weer worden aangezet en de soep heel langzaam worden opgewarmd.

Serveersuggesties

Lekker met tapasbrood.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit verse champignonssoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven