Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte bonensoep recept
Witte bonensoep recept

Witte bonensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kipfilet schoon en snijd/knip deze in blokjes (wil je geen vlees, laat dit dan vervallen). Maak de ui schoon en snipper deze. Pak een klein steelpannetje en gebruik deze om de hoeveelheid aardappelblokjes te bepalen. Schil en was de aardappels en snijd deze dus in blokjes. Gebruik de steelpan voor de hoeveelheid aardappelblokjes. Pak de kruiden en de tomatenpuree en meng dit alles tot een kruidenpasta in een bakje. Bak de kipfilet in boter lekker bruin, doe daar de uien bij en fruit deze even mee. Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak deze ook lekker even mee. Schud dan de gehele pan even zo zodat alle ingrediŽnten op een gelijke hoogte komen te liggen. Pak dan HEET water en giet dit bij tot alles net onder water ligt. Voeg dan de kruidenpasta erbij en roer alles goed om. Laat het geheel ongeveer een half uurtje pruttelen op een laag pitje tot de aardappelen gaar zijn. Tot hier was het macaronisaus op zijn Turks, a-la Elife dus. Voeg pas de gehele pot witte bonen in tomatensaus bij als de saus gaar is en laat dit even 5 minuutjes pruttelen. Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Mocht je er een paprika in willen doen, dan kan dat natuurlijk, gooi dan de blokjes paprika erin na de uien en bak eventjes mee. Dit is dus een makkelijke witte bonensoepje, voedt goed, door de bonen en de aardappelblokjes. Je kunt er natuurlijk brood bij eten, een lekkere stokbrood of gewoon brood of neem eens een lekkere verse Turkse stokbrood of Turks brood. Je kunt Turks brood het beste eten op dezelfde dag dat je het gekocht hebt. Dit omdat er in Turks brood zeer weinig tot geen zout zit en veel luchtiger is dan gewoon brood. De volgende dag is het brood namelijk nog wel goed vers, maar niet zo lekker knapperig meer als de dag waarop je het gekocht hebt. Een tip: koop Turks brood alleen bij een Turkse- of Marokkaanse winkel, een winkel dus waar ze echt Turks brood verkopen. Zogenaamd Turks brood uit de supermarkt smaakt niet eens naar Turks brood en is vaak ook nog eens oud. Ook als vegetarier kun je gewoon de kipfilet weglaten en dit zonder de kipfilet bereiden. Eet smakelijk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit witte bonensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven