Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Marokkaans rundvlees stoofpot (tajine) recept
Marokkaans rundvlees stoofpot (tajine) recept

Marokkaans rundvlees stoofpot (tajine)


Ingrediënten


60

Bereidingswijze


Neem een dikke plak rundvlees, rib of sucadelap, van 500 gram. Snijd die in stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Marineer ze 1 nacht in een halve liter rode wijn, gemengd met knoflook. Snijd een grote ui en 1 groene en 1 rode paprika in grove stukken. Snijd ca. 500 gram tomaten in grove stukken. Verwijder hierbij de harde kern. Neem 200 gram ontpitte olijven. Pel drie flinke tenen knoflook en snijd ze in kleine stukjes.
Dep het rundvlees droog met keukenpapier en bestrooi het met peper en zout.
Verhit drie eetlepels olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees goudbruin om en om. Voeg vervolgens de uien en de knoflook toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg hierna de gesneden paprika toen en roer goed door. Laat ook 5 minuten meebakken. Voeg nu de gesneden tomaat toe. Roer goed door en laat 5 minuten meebakken. Voeg zout, peper, komijn, kaneel en basterdsuiker toe en roer goed door. Voeg nu 1 eetlepel sambal badjak bij en een flinke scheut gembersiroop. Roer goed door. Voeg 300 gram dadels en 300 gram vijgen toe, evenals de olijven. Voeg nu het marinadevocht bij en vul aan met water totdat het geheel onder de vloeistof is ondergedompeld. Roer goed door. Plaats vervolgens de braadpan in een op 200 graden celcius voorverwarmde oven en temper de temperatuur tot ca. 120 graden celsius. Laat het geheel gedurende vier uur zachtjes slow doorkoken. Roer ieder uur even door. Maak op smaak af met zout, peper en suiker.

Serveersuggesties

Lekker met basmati rijst en sla of Marokkaans brood en een goed glas wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit marokkaans rundvlees stoofpot (tajine) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Marokkaans rundvlees stoofpot (tajine) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies

  • Heerlijke stoofpot. Verrassend van smaak door de zoetigheid en pittige touch. Aanrader!
    Monique gaf dit recept op 6 december 2016 4 uit 5 sterren
  • Ik had de hoeveelheid dadels en vijgen al aangepast maar vind de stoofpot veel te zoet! Daardoor heel zwaar eten. Jammer!
    Els gaf dit recept op 28 september 2015 1 uit 5 sterren
  • Olijven kunnen er natuurlijk ook bij. Ik zou gaan voor pitloze zwarte. Komijn een flinke theelepel, basterdsuiker 2 eetlepels, kaneel een vleugje. In Marokko wordt trouwens gewoon alcohol gebruikt, ne... Lees reactie
    Kees_rundvlees gaf dit recept op 22 juni 2014 5 uit 5 sterren
  • Wat zijn de hoeveelheden van komijn, basterdsuiker en kaneel die toegevoegd moeten worden? Olijven, zwart of groen? Lijkt me overigens wel een heerlijk recept.
    Anita gaf dit recept op 7 januari 2014 5 uit 5 sterren
  • Voor de smaak. Alcohol vervliegt, dus geen probleem.
    JC gaf dit recept op 15 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Als het een marokaanse gerecht is, waarom komt er rode Wijn in voor?
    Kat gaf dit recept op 29 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven