Neem een dikke plak , rib of sucadelap, van 500 gram.
Snijd die in stukken van ongeveer 2 x 2 cm.
Marineer ze 1 nacht in een halve liter rode , gemengd met .
Snijd een grote en 1 groene en 1 rode in grove stukken.
Snijd ca. 500 gram tomaten(500 gram) in grove stukken.
Verwijder hierbij de harde kern.
Neem 200 gram ontpitte olijven(200 gram).
Pel drie flinke tenen knoflook(1 stuk) en snijd ze in kleine stukjes.
Dep het rundvlees(500 gram) droog met keukenpapier en bestrooi het met peper(1 stuk) en zout(1 stuk).
Verhit drie eetlepels olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees goudbruin om en om.
Voeg vervolgens de uien en de knoflook(1 stuk) toe en laat 5 minuten meebakken.
Voeg hierna de gesneden paprika(1 stuk)(1 stuk) toen en roer goed door.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en sambal badjak
Suiker
basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (6)
Marokkaans rundvlees stoofpot (tajine) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies RESET
Heerlijke stoofpot. Verrassend van smaak door de zoetigheid en pittige touch. Aanrader!
Monique 6 december 2016
Ik had de hoeveelheid dadels en vijgen al aangepast maar vind de stoofpot veel te zoet! Daardoor heel zwaar eten. Jammer!
Els 28 september 2015
Olijven kunnen er natuurlijk ook bij. Ik zou gaan voor pitloze zwarte. Komijn een flinke theelepel, basterdsuiker 2 eetlepels, kaneel een vleugje. In Marokko wordt trouwens gewoon alcohol gebruikt, ne... Lees reactie
Wat zijn de hoeveelheden van komijn, basterdsuiker en kaneel die toegevoegd moeten worden?
Olijven, zwart of groen?
Lijkt me overigens wel een heerlijk recept.
Anita 7 januari 2014
Voor de smaak. Alcohol vervliegt, dus geen probleem.
JC 15 februari 2013
Als het een marokaanse gerecht is, waarom komt er rode Wijn in voor?
Kat 29 december 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.