Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dan dan noodles / noedels recept
Dan dan noodles / noedels recept

Dan dan noodles / noedels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Noedelaus:
Meng alles, proef en voeg desgewenst extra hoeveelheden van de ingrediŽnten toe.
Meng de saus met de gekookte noedels, juist voldoende voor een dunne "coating" ervan. Voeg zo nodig wat water toe indien het te droog blijkt.

Vleessaus:
Roerbak het vlees totdat het gaar en bruin is. Haal het uit de pan of schuif het opzij.
Roerbak knoflook, gember, bosui en Sichuanpepers. Meng daarna met het gehakt.

Voeg de rijstwijn toe, wacht enkele seconden en voeg dan de chilibonensaus toe (ik maak een kuiltje zodat de saus even op de bodem van de pan kan bakken).

Roerbak het gekruide gehakt gedurende 30 seconde en voeg voldoende bouillon of water toe zodat het gehakt juist onder staat.
Laat het ten minste 30 min. (bij voorkeur langer) sudderen.
Breng zo nodig op smaak met sojassaus of zout.

Dik de saus zo nodig in door een papje van koud water en maÔzena (ik deed dat niet omdat ik de boel met de noedels wilde mengen).

Serveersuggesties

Serveer het gehakt op de noedels of meng het geheel. Strooi bosui of koriander erover, evenals gehakte geroosterde pinda's.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dan dan noodles / noedels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Dan dan noodles / noedels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Hť, daar is iets niet goed gegaan..... 30 min. (of langer).....
    Bezoeker gaf dit recept op 21 augustus 2011 5 uit 5 sterren
  • Lijkt me erg lekker maar hoe lang moet het nu sudderen?
    Bezoeker gaf dit recept op 16 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven