Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken mihoen met garnalen recept
Gebakken mihoen met garnalen recept

Gebakken mihoen met garnalen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: *Pel de garnalen, snijd met een mes langs de rug het garnaal open en haal met een sateprikker de darmen van de garnalen eruit. Snijd de garnalen in 4 stukjes elk. Schraap de wortelen en snijd de boven- en onderkant eraf. Snijd de wortels in julienne (dunne slierten) van 4 cm. Pel de uien en snijd de uien in dunne slierten. Pel de knoflook en snijd ze fijn. Bereiden: Doe in een wok een scheutje olie en bak eerst de knoflook en de uien zodat de aroma's vrijkomen. Doe de garnalen erbij en bak tot de garnalen gaar zijn (dus van kleur veranderd). Haal de knoflook, uien en garnalen van de wok en doe ze in een bord. Doe de mihoen in de wok en giet er 150 milliliter water bij. De mihoen zal het water opnemen en zodra het water allemaal is opgenomen en de mihoen voelt zacht aan. Voeg dan de wortels toe. Roerbak het 3 minuten op hoog vuur en doe er vervolgens de knoflook, uien en garnalen bij. Doe de peper en zout erbij en roerbak het nog 2 minuten mee. Als laatste de sojasaus erbij doen en goed roerbakken zodat de kleur van de sojasaus over alle mihoen te zien is.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gebakken mihoen met garnalen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven