Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mie Goreng recept
Mie Goreng recept

Mie Goreng


Ingrediënten


Bereidingswijze


Fruit trassi, peper en knoflook n wat olie in de wadjan. Roer er dan de in reepjes gesneden chinese paddestoelen door die ontdaan zijn van de harde steeltjes. Doe er dan de wortel en de bleekselderie bij en roerbak half gaar. Daarna het vocht toevoegen, dat u gemaakt hebt van de thaise vissaus, de sherry, 1/2 kopje weekwater van de shii-take, de djahe en de ketjap. Breng het geheel aande kook, voeg de hamblokjes toe en sudder op een laag vuur totdan de groenten beetgaar zijn. Neem van het vuur en laat afkoelen. De mie kookt u op de voorgeschreven manier beetgaar (al dente), spoel af met koud water , laat uitlekken en afkoelen. Wanneer de mie is afgekoeld meng er dan 2 theelepels sesamolie door. Voor het afwerken van de mie maakt u in de wadjan 3 eetlepels olie heet, en mengt er de mie door. Hierna het groenten/vleesmengsel toevoegen en al roerend na toevoeging van 1 a 2 eetlepels ketjap manis het geheel op een laag vuur verwarmen. Dien op gegarneerd met plakjes komkommer en een spiegelei "on top".

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mie goreng recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven