Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Mie met een bite, eenpansgerecht


Ingrediënten


Bereidingswijze


Warm de olie langzaam op in een diepe hapjespan.
Voeg de gesneden kipfilet toe, bak het langzaam gaar en fruit ondertussen het uitje en de knoflook mee.

Voeg de groente en alle kruiden toe samen met de sambal.
Laat het even op iets hoger vuur bakken tot de groente beetgaar is.
Verkruimel de mie in stukjes van ongeveer twee centimeter boven de pan.
Schep alles op hoog vuur snel om zodat de mie het vocht goed opneemt.
Voeg water of kokosmelk toe en laat zachtjes sudderen, samen met de rozijnen.

Aan het eind op hoger vuur de geraspte kokos toevoegen zodat de mie weer een beetje knapperig en bruin wordt.

Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Je kan eindeloos variŽren met de kruiden en de ingrediŽnten bij deze eenpansmaaltijd. Gewoon pakken wat er in je koelkast ligt, groente die je lekker lijkt. Het is heerlijk om er een verse paprika of tomaat als salade bij te serveren omdat het licht pittig is. Serveer met kroepoek (cassave) en/of een gebakken eitje en gebruik eens eetstokjes, is een leuke toevoeging.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mie met een bite, eenpansgerecht recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven