Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mie met gamba's recept
Mie met gamba's recept

Mie met gamba's


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de mie beetgaar. Spoel de gamba's af onder de kraan
en dep ze droog.
Week de shii-take gedurende 20 minuten in lauw water, verwijder
de harde stelen en snijd de hoedjes in reepjes.
Verhit 2 eetlepels olie en wok hierin de ui, knoflook, peperringetjes en stukjes gember gedurende 3 minuten.
Voeg gamba's en de helft van de soyasaus toe en roerbak 2 minuten.
Doe de stengelui, taugeh en de shii-take erbij en roerbak 1 minuut.
Chilisaus erbij doen en goed omscheppen.
Gekookte mie in delen toevoegen, goed omscheppen tot de mie warm genoeg is en afmaken met de rest van de soyasaus.

Serveersuggesties

Een omelet in reepjes als garnering smaakt er trouwens ook lekker bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mie met gamba's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven