Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi goreng recept
Nasi goreng recept

Nasi goreng


Ingrediënten


Bereidingswijze


De rawits , trassi, knoflook in de tjobek (of keukenmachine) fijnmalen Als laatste de sjalotten toevoegen en fijn malen. De sjaloten hoeven niet helemaal fijn te zijn, mag een beetje grof zijn.
De boemboe in een pan met een beetje olie bakken. Als het niet meer bitter ruikt de geklutse eieren erbij en ook weer goed bakken Dan de koude rijst er bij toevoegen en naar smaak het zout, masako erbij. De rijst onder goed roeren lekker mee bakken totdat alles goed warm is. Dan naar smaak de ketjap er bij.

Masako is een mengsel van kruiden en vergelijkbaar met vleeskruiden Hier de ingrediŽnten van masako: Zout, suiker, peper, knoflook, ui, caramel, gedroogde rundvleespoeder. (Met dank aan Jaccor)

Serveersuggesties

Dit gerecht wordt gegeten met Telor Dadar (zie mijn recepten). Je neemt steeds een klein stukje ei met daarop een plukje nasi goreng. Bovenstaand gerecht valt onder de streetfoods en wordt aan de kant van de weg gemaakt in Indonesie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nasi goreng recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven