Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oma's schnitzels recept
Oma's schnitzels recept

Oma's schnitzels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet twee eenpersoons ovenschaaltjes licht in. Snijd de champignons in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan een beetje boter of margarine, bak de spekblokjes licht en schroei vervolgens de beide schnitzels in het vet dicht. Doe de schnitzels over in de ovenschaaltjes, strooi er wat zout (is niet echt nodig omdat de spekblokjes al zout zijn) en versgemalen peper over. Bekleed ze met de plakjes kaas, schik de champignonschijfjes erover en er omheen en strooi de licht uitgebakken spekblokjes erover. Zet de schaaltjes een minuut of vijf in de (voorverwarmde 175C) hete oven of onder de grill tot de kaas is gesmolten. In die tijd is het vlees ook gegaard. De schaaltjes kunnen eventueel ook in de magnetron worden geplaatst, maar dan komt er geen 'korstje' op. Wij geven dus de voorkeur aan de oven.

Serveersuggesties

Lekker bij gebakken aardappeltjes of verse frites, doperwten of een frisse salade. Omdat ik graag zie wat ik koop, koop ik altijd ongepaneerde schnitzels, die ik daarna zelf bewerk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oma's schnitzels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven