Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappel-ovenschotel met kip-kerrie recept
Aardappel-ovenschotel met kip-kerrie recept

Aardappel-ovenschotel met kip-kerrie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappels 10 minuten voor in water met wat zout. Giet ze af en overspoel meteen met koud, stromend water. Kook ook de bloemkoolroosjes even 10 minuten voor, giet ook deze af en overspoel tevens met water. Laat beiden goed uitlekken. Kruid de kipfilet enkel met wat peper, zout en 1 eetlepel kerriepoeder. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de kipfilet onder voortdurend omscheppen ca 3 minuten. Voeg nu de perzikblokjes en een borrelglas sap uit het blik toe. Bak nog even door tot het vocht verdampt is. Verwarm de oven voor op ca 175 graden C. Beboter een ovenschaal en verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel over de aardappels de plakjes wortel. Vervolgens wat toefjes peterselie over de bloemkoolroosjes verdelen. Schep hier de kipfilet over. Doe de 2 potten aardappel anders in een kom en meng de 2e eetlepel kerriepoeder door de aardappel anders. Verdeel de aardappel anders over de kipfilet en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven. Na een half uur even controleren of alles gaar genoeg is door even een sateprikker in de schotel te prikken. Gaat deze er gemakkelijk in, dan is alles gaar. Verdeel voor serveren nog wat toefjes peterselie over de ovenschotel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappel-ovenschotel met kip-kerrie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardappel-ovenschotel met kip-kerrie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik heb het recept verdubbeld (dus voor 8 personen) en dat met zes mannen opgegeten. We vonden het allemaal een beetje te weinig.
    Leon gaf dit recept op 26 maart 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven