Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aubergine met feta uit de oven recept
Aubergine met feta uit de oven recept

Aubergine met feta uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de aubergine in plakken van circa 1 centimeter. Leg ze een kwartiertje weg in een vergiet met wat zout om uit te lekken. Verwarm de oven voor op circa 150 graden C.(hete luchtoven) of 175 graden C. Dep de aubergines droog en leg ze in een grote ovenschaal met wat olijfolie en zet in de oven. Snijd de tomaten in stevige plakken. Snijd de uien in ringen. Snipper de knoflook en meng die met de uienringen. Pak de schaal uit de oven. Leg eerst de tomaten op de aubergine, verdeel daarna uien en knoflook over de schaal. Peper en zout naar smaak erover plus een scheutje worcestersaus. Zet de schaal weer in de oven (een kwartiertje). Meng de cottagecheese met de feta en verdeel dit over de schaal. Zet nog een half uur terug in de oven.

Serveersuggesties

Als je verse laurier hebt, snijd dan een paar bladjes fijn en meng die door de uienringen met de knoflook. Lekker met pide of ciabatta (met een dip van olijfolie) en een groene gemengde sla.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aubergine met feta uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven