Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Australische schotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de zilvervliesrijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat wat olie warm worden in wok / braadpan, voeg ui, en knoflook toe als de ui glazig is ook de paprika en courgette; bak dit nog kort mee.

Kaassaus: smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor tot zich een ‘klont’ vormt. Voeg met kleine straaltjes de koude melk toe, blijf roeren tot alle melk toegevoegd is en de saus zachtjes kookt. Voeg op het laatst de kaas toe.

Schep het groentemengsel, ananas, rijst, kip en kaassaus door elkaar, doe dit in een ovenschaal. Strooi wat kaas erover en gratineer het in 25 minuten in de oven.

Suggestie:
Erg lekker is een beetje chilisaus erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit australische schotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Australische schotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Heerlijk! Leuke maaltijd om te koken, en als die oven piept: smullen maar!
    E.Broek gaf dit recept op 12 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • Het smaakte boven verwachting lekker! Bijna de hele schaal ging leeg met 2 pers. :) Voorbereidingstijd was wel ruim 45 minuten, maar misschien werk ik wat trager dan gemiddeld. Al met al: zéér aan te ... Lees reactie
    Eli gaf dit recept op 1 juli 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven