Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bloemkoolschotel met rundergehakt recept
Bloemkoolschotel met rundergehakt recept

Bloemkoolschotel met rundergehakt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels, maak ze schoon en snijd ze grof in stukjes. Kook de stukjes afgedekt in ca. 20 minuten in water met zout. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en kook hem ca. 1 5 minuten in water met zout. Giet de aardappels af, voeg 200 milliliter melk en 2 eetlepels boter toe en stamp het geheel tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Strijk de puree in een ingevette ovenschaal. Laat de bloemkool uitlekken en verdeel hem over de puree. Verhit de olie in een pan en rul het gehakt erin. Bestuif het gehakt met de bloem en bak het geheel kort aan. Roer 200 milliliter melk, 200 milliliter water en het bouillonblokje erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 minuten koken. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Maak de peterselie schoon, snijd fijn en roer door de gehaktsaus. Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over de bloemkool, strooi er geraspte kaas over en bak 1 5 minuten in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bloemkoolschotel met rundergehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven