Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broccolischotel met varkenshaas en kaas recept
Broccolischotel met varkenshaas en kaas recept

Broccolischotel met varkenshaas en kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en kook ze in 8 minuten half gaar. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de klein gesneden uien aan. Voeg de gesnipperde knoflook en het klein gesneden rood pepertje toe en fruit even mee. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak het 5 minuutjes mee. Snijd de broccoliroosjes los van de stronk. Verwijder zoveel mogelijk stronk van de roosjes en snijd de roosjes in kleine hapklare stukjes. Voeg de roosjes toe aan het vlees en roerbak ze 5 minuutjes mee. Blus af met de witte wijn en houd warm op een laag vuurtje. Pureer de broccolistronken in de blender, samen met de peterselie en de groentenfond. Smelt de boter in een sauteuse. Strooi de bloem erbij en roer de klontjes eruit. Laat op een laag vuurtje 2 minuten garen. Let op dat de roux niet bruin verkleurt. Voeg al roerend geleidelijk de groentenfond toe, zodat een mooi glad papje ontstaat. Roer als laatste de room en nootmuskaat er onder. Snijd de aardappelen in schijven. Vet een vuurvaste schaal in met olie en leg de aardappelschijven op de bodem. Verdeel hierover het vlees met de broccoliroosjes. Giet de groentensaus er overheen. Bestrooi met de gemalen kaas. Plaats de schotel in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de ovenschotel af in 40 minuten bij 175░ C.

Serveersuggesties

Laat even afkoelen alvorens te serveren. Schenk er een glas droge witte wijn bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit broccolischotel met varkenshaas en kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Broccolischotel met varkenshaas en kaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Het gerecht was heerlijk. De toevoeging van de Roomkaas met kruiden ontbrak. Moet de bleekselderij koud in de blender? Ik nam aan van wel. Dank voor dit recept. groet, JosÚ
    JosÚ Bruggers gaf dit recept op 2 juni 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven