Pannenkoekenschotel Ham-Kaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Pannenkoeken recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Roer de , 375 mililiter , een snufje zout en 200 gram tot een glad beslag.
- Laat het beslag ca. 30 minuten staan.
- Pel en snipper de .
- Fruit het in 2 eetlepels hete .
- Voeg 2 eetlepels toe en fruit hem kort mee.
- Voeg 250 mililiter , 250 mililiter water en het toe.
- Breng het aan de kook en laat het ca. 5 minuten zachtjes koken.
- Rasp de , smelt de helft van de in de saus.
- Was de peterselie, hak hem fijn en roer hem door de saus.
- Breng de saus op smaak.
- Maak de schoon en snijd ze in plakjes.
- Bak ze in 2 eetlepels hete krachtig aan.
- Breng ze op smaak met .
- Roer de helft van de kaassaus door de .
- Verhit de portiegewijs in een pan doorsnede 26 cm met anti-aanbaklaag.
- Bak na elkaar 6 pannenkoeken uit het deeg.
- Beleg elke pannenkoek met 1 plak en verdeel er ca. 2 eetlepels champignonkaasssaus overheen.
- Rol voorzichtig op.
- Snijd de opgerolde pannenkoeken in ca. 3 stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal.
- Roer 5- 6 eetlepels door de rest van de kaassaus om hem iets dunner te maken en giet hem eroverheen.
- Bestrooi met de rest van de .
- Bak de schotel 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden C.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje en olie
- bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter, bouillonblokje, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- melk, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 506 kcal | 25% | 2024 kcal |
Vetten | 84 g. | 120% | 336 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 46 g. | 17% | 184 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |