Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chili con carne uit de oven recept
Chili con carne uit de oven recept

Chili con carne uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Pel de ui en snijd hem doormidden. Versnipper 1 helft en snijd de andere in dunne halve ringen. Hak de chilipeper en knoflook fijn. Laat de kidneybonen uitlekken. Verwarm de oven voor op 225C. Bereiding: Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui, knoflook en chilipeper 30 seconden. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Meng er de tomatenblokjes, kidneybonen en komijn door. Laat het gehaktmengsel op een middelhoog vuur ca. 10 minuten sudderen tot bijna al het vocht is verdampt. Schep het mengsel zo nu en dan om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de tortillachips erover. Leg de halve uiringen erop en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet het gerecht ca. 5 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin en gesmolten is. Serveer er een salade met veldsla en tomaat bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chili con carne uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven