Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cravje Tavje recept
Cravje Tavje recept

Cravje Tavje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Witte bonen uit pot met dezelfde hoeveelheid water opzetten. 4 (moet veel ui zijn) grote uien in olie bakken. Hierbij 2 eetlepels bloem, gemalen paprikapoeder (veel), naar smaak hete paprikapoeder en zout toevoegen. Het geheel constant blijven roeren. Dit geheel bij de warm gemaakte bonen toevoegen en rustig maar constant blijven roeren. Het geheel is nu als soep te eten. (Cravje Servische bonensoep) Voor Taftje 4 eetlepels bloem gebruiken. Bereiding voor Plesca's (kleine gehakt schijven): Meng alle ingrediŽnten. Vorm hiervan kleine hamburgers (Plescavica) of worstjes (Cevapcici) van een vinger dik en een vinger lang. Laat die in de koelkast opstijven. Je kunt ze dan invriezen of grillen. Het lekkerst op de bbq natuurlijk maar ook in een grillpan erg smakelijk. Serveren met rauwe uiringen en ajvar (een Joegoslavische mengsel van paprika, ui, tomaat enzo. erg lekker) eventueel op een broodje maar ook lekker als hapje bij een feestje. Het Cravtje mengsel in een ovenschaal doen en de plescaís er in en bovenop in stoppen. Het geheel ongeveer 20 tot 30 minuten in een hete oven zetten. Het geheel serveren met brood. Eventueel wat salade. Smakelijk eten.

Allergenen Informatie

Voor dit cravje tavje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven