Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Enchiladas met kip en kaas recept
Enchiladas met kip en kaas recept

Enchiladas met kip en kaas


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 gradn.
Breng een liter bouillon met het bouillontablet aan de kook en laat de kip hierin in ongeveer 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
Draai het vuur uit en laat de kip in de bouillon afkoelen.
Snijd de tomaat, knoflook en jalapeno peper in stukjes.
Snijd de kipfilets in dunne plakken en bewaar de bouillon. Roer de Mexicaanse kruiden door de tomatenpuree.

Bestrijk elke tortilla met een lepel van de gekruide tomatenpuree. Beleg aan een kant met de plakjes kip. Bestrooi met tomaat, knoflook en jalapeno peper.
Bedek met plak kaas en bestrijk met crème fraîche. Rol de tortilla's strak op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Smeer de bovenkant, uiteinden en zijkanten royaal in met crème fraîche. Snijd 4 plakken kaas in smalle reepjes en beleg de rollen ermee. Schenk enkele eetlepels bouillon in de schotel en zet hem in de oven voor zo'n 30 min. tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.

Serveersuggesties

Lekker met Mexicaanse Tortilla salade!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit enchiladas met kip en kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven