Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde vleesschotel met Hollandaise-saus recept
Gegratineerde vleesschotel met Hollandaise-saus recept

Gegratineerde vleesschotel met Hollandaise-saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Maak de champignons schoon.
Dep de kalkoenfilet droog en snijd hem in 8 plakken, dep de varkenshaas droog en snijd hem in 4 plakken, dep de ossenhaas droog en snijd hem in 4 plakken.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan.
Bak het vlees erin porties ca. 2 minuten per zijde in. Breng op smaak met zout en peper. Neem het vlees uit de pan.
Verhit 1 eetlepel olie in het bakvet.
Bak er de champignons op hoog vuur in, voeg de prei toe en bak ca. 2 minuten verder.
Verdeel de prei en de champignons over 4 kleine ingevette ovenschaaltjes of in een grote ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Blus het braadvocht met 125 ml koud water af. Roer het sauspoeder erdoorheen en breng aan de kook. Roer de boter in stukjes erdoorheen. Schenk de saus over de prei-champignons.
Verdeel het vlees eroverheen. Bak ca. 20 minuten in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde vleesschotel met hollandaise-saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven