Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde witlof met zalm recept
Gegratineerde witlof met zalm recept

Gegratineerde witlof met zalm


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak de witlof schoon en verwijder de bittere stronk.
Blancheer afgedekt circa 8 minuten in ruim kokend water met wat zout. Neem de witlof uit de pan en laat uitlekken.
Rasp de kaas. Pel en snipper de knoflook. Was de dille, schud hem droog en snijd hem fijn. Verwarm de crème fraîche met de melk in een pan. Roer de knoflook, de dille en 2/3 van de kaas erdoorheen.
Breng op smaak met zout en peper.
Wikkel om elke stronk witlof een plak zalm.
Vet een ovenschaal in en leg de witlof erin. Schenk de kaassaus eroverheen en strooi de overige kaas eroverheen. Bak circa 30 minuten in de oven goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde witlof met zalm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven