Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoofde boerenkool recept
Gestoofde boerenkool recept

Gestoofde boerenkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil en was de krieltjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Was de boerenkool en verwijder de harde stelen. Blancheer de kool kort in kokend water. Giet de kool af en laat hem uitlekken. Hak de boerenkool grof. Pel en snipper de uien. Fruit ze in 2-3 eetlepels boter in een grote pan. Voeg de boerenkool, het piment en de havervlokken toe. Was de ribcarbonade en leg hem bovenop de boerenkool. Voeg 250 mililiter water toe en kook het geheel in een afgedekte pan in ca. 1,5 uur gaar. Voeg na ca. 1 uur de saucijzen toe. Bak de krieltjes in 1-2 eetlepels boter bruin en breng hem op smaak met zout. Roer er 1 eetlepel suiker doorheen. Neem het vlees en de worsten uit de pan. Snijd de ribcarbonade in plakken. Breng de boerenkool met zout en peper en wat suiker op smaak. Lekker met wat mosterd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestoofde boerenkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven