Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griekse aardappelschotel recept
Griekse aardappelschotel recept

Griekse aardappelschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en kook deze voor in ongeveer 15 minuten. Laat de aardappelen afkoelen na het koken. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Snijd de aubergine, courgette, ui, paprika en lente ui in stukjes. Doe wat olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Als het gehakt rul is, voeg dan de gesneden groente toe en bak deze mee. Als de groente meegebakken is, snijd dan de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan het gehakt met de groente. Bak dit zodat de tomaten zacht worden en er al iets van een saus ontstaat. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer dit alles goed door. Snijd de verse kruiden (mocht je deze niet hebben kun je ook gedroogde kruidenmix nemen) en voeg deze toe aan het mengsel. Breng de saus verder op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Snijd nu de afgekoelde aardappelen in plakjes en maak de ovenschaal op. Doe eerst een laagje gehakt-groentemengsel in de schaal en daarop de aardappelen. Herhaal dit een paar keer, maar eindig met de saus. Ik doe meestal 2 lagen aardappel en 3 lagen saus. Nu van de melk, bloem en boter een bechamelsaus maken. Pak een steelpannetje en smelt een klont boter. Voeg als de boter gesmolten is 1 of 2 eetlepels bloem toe. Dit moet je een beetje op je gevoel doen. En meng dit alles goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe. Doe dit net zolang tot je een mooie saus hebt. Breng de saus op smaak met zout en peper en haal de bechamel van het vuur. Voeg nu 1 ei en de geraspte kaas toe en schenk de saus uit over de ovenschotel. Bak nu de schotel in de voorverwarmde oven nog 30 minuten af. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Doe bij het serveren nog wat extra gerapste kaas over de aardappelschotel. Serveer er een heerlijke Griekse salade bij van komkommer, tomaat, rode ui, olijven en feta.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit griekse aardappelschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Griekse aardappelschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heel lekker!
    Betty Leestmans gaf dit recept op 16 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven