Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hesperolletjes recept
Hesperolletjes recept

Hesperolletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het witloof in twee en haal het hart eruit. Snijd de rest grof en stoof dit mooi glazig. Laat dit nu uitlekken en houd ze warm. Breng nu een flinke klont boter aan het smelten en doe er de bloem bij tot je een mooie kastanjebruine massa hebt. Voeg nu beetje bij beetje al roerend de melk erbij, kruid dit met peper en zout en voeg de nootmuskaat erbij. Voeg nu beetje bij beetje zo'n 250 gram van de kaas erbij. Verder op smaak brengen met de kruiden. Rol nu de witloof in de hesp en leg ze in een beboterde ovenschotel. Overgiet ze nu me de kaassaus zodat ze mooi bedekt zijn. Leg nu hier en daar een klontje boter en strooi er de rest van de kaas over. Steek dit nog een 20 tal minuten onder de ovengrill zodat je een mooi bruin korstje hebt.

Serveersuggesties

Indien u geen witloof lust, kan je dit veranderen door prei. Vooral de kindjes lusten dat zo.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hesperolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven