Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hete bliksem gratin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en de knolselderij en snij in stukken van gelijke grote.
Kook in 20 minuten gaar. Pel en snipper de uien. Fruit aan in de olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar in 6 minuten. Bestrooi naar smaak met zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Schil 2 appels, snij in parten en verwijder de klokhuizen.
Snij de appels in stukjes.
Verhit een koekenpan zonder olie, voeg de spekreepjes toe en laat 2 minuten bakken in eigen vet. Voeg de appelstukjes toe en bak 5 minuten mee.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Giet de stukjes aardappel en knolselderij af en stamp tot een grove puree. Roer er het appel-spekreepjes-mengsel door en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de stamppot op het gehaktmengsel en strijk de bovenkant glad.
Snij 2 appels in parten, verwijder de klokhuizen en snij dan in halve parten. Leg daarna de partjes appel op de stamppot. Leg de boter in klontjes eroverheen. Zet in de oven en bak voor 15 tot 20 minuten tot de appel mooi bruin begint te worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hete bliksem gratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven