Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagna recept
Lasagna recept

Lasagna


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit een pan en bak daarin de spekreepjes, ui en knoflook op laag vuur. Voeg de kruiden toe en laat deze een minuutje, al omscheppend, meebakken. Voeg het gehakt bij dit mengsel en bak het rul. Voeg het blikje tomatenpuree toe en laat dit een minuutje ontzuren. Voeg dan alle andere groenten, inclusief tomaten, en de scheut rode wijn toe. Verbrokkel de helft het bouillonblokje en laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Voor de bechamelsaus:
Verhit de boter in een steelpannetje tot deze bruin wordt. Voeg dan de bloem toe en laat dit een minuut bakken. Roer de melk door het bloemmengsel, verbrokkel de andere helft van het bouillonblokje en laat het geheel ongeveer 7.5 minuten pruttelen.

Lasagne bouwen:
Schenk in een (ingevette) ovenschaal een laag saus. Dek deze laag af met lasagnebladen en schenk daarover een deel van de bechamelsaus. Herhaal dit patroon tot het mengsel op is. Je eindigt met een laag saus, daarover heen een laag bechamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de plakjes tomaat over de geraspte kaas.

Serveersuggesties

Voor de rode saus geldt: het duurt even voordat deze dunner wordt, dat gebeurt zodra de tomaten beginnen te koken. Mocht je de saus toch te dik vinden, voeg dan een half glaasje water toe. Ook kan je, bij gebrek aan rode wijn, deze vervangen door een scheut balsamico azijn. Voor de bechamelsaus geldt: indien je de saus te dik vindt voeg je een beetje melk toe, indien je de saus te dun vindt roer en dan een beetje bloem door.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagna recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lasagna heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Nou hij was heerlijk! Smullen top recept!
    Arthurdehaan gaf dit recept op 30 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Lekker recept, mis alleen nog de baktijd en de temperatuur voor in de oven? Zojuist gemaakt en zet hem nu zo'n 45 minuten in een 180 graden voorverwarmde oven, kijken hoe dat gaat.
    Peter Kint gaf dit recept op 24 januari 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven