Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Moussaka recept
Moussaka recept

Moussaka


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil de aardappels, snijd deze in plakken en bak ze. Snijd de aubergines in plakken. Bestrooi deze met zout en spoel ze daarna af. Dep ze en bak de aubergines in een pan. Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Hak de peterselie in kleine stukjes. Doe het gehakt in de pan en bak dit samen met de aubergine uit. Voeg hier de peterselie hier aan toe. Tenslotte bak je de tomaat mee. Als dit alles klaar is laat je dit uitlekken in een zeef. Maak nu een bechamelsaus door 40 gram boter, 40 gram bloem. 6 deciliter melk en nootmuskaat met elkaar in een pannetje te mengen en op te warmen. Als de aardappels gebakken zijn, leg je de aardappels dakpansgewijs in een ovenschaal. Vervolgens leg je daar de aubergine op een zelfde manier op. Op de aubergine komt een laag kaas en daaroverheen een laag gehakt. Vervolgens schenk je de bechamelsaus over dit geheel heen en maak je het af met nog een laag kaas en paneermeel. Dit alles zet je vervolgens 45 minuten in de oven op 180 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit moussaka recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven