Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Moussaka recept
Moussaka recept

Moussaka


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm. Leg de plakken in een vergiet en bestrooi ze royaal met zout. Laat een half uur staan. Bak intussen de uien aan in 2 eetlepels olijfolie en voeg na 2 minuten het gehakt en de knoflook toe. Rul het gehakt en zodra het gaar is, voeg je de tomatenpuree, de wijn, de peterselie, de Italiaanse kruiden, de kaneel, de ontvelde tomaten en zout en peper toe. Laat deze saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Proef de saus daarna en voeg naar smaak kaneel en zout toe. Spoel de aubergineplakken onder stromend water een beetje af. Droog ze met een theedoek of keukenpapier. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de plakken rustig aan beide kanten bruin en zacht. Laat de gare plakken uitlekken op keukenpapier. Dit neemt wat ruimte in beslag. Ik leg zelf keukenpapier op een groot dienblad en zet deze tussendoor op mijn eettafel om zo ruimte te houden. Zodra dit klaar is, maak je de bechamelsaus (zie mijn recepten), alleen maak nu 1 liter (dus x 4). Neem een ruime ovenschaal of 2 kleinere. Vet deze in en begin met een laagje gehaktsaus, daarna laagje aubergines, daarop een beetje parmezaanse kaas en vervolgens weer een laagje gehaktsaus enz. Sluit af met een laagje aubergineplakken. Stort de bechamelsaus erover en sluit af met een laagje parmezaanse kaas. Zet de schaal 45 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven (eerste 30 minuten op 200 graden celsius daarna terugzetten naar 180 graden celsius). De schotel is klaar als je er gemakkelijk met je vork doorheen prikt.

Serveersuggesties

Lekker met tzatziki, een salade van tomaten, uien, olijven en komkommer en stokbrood. Voor de liefhebbers van aardappels kun je een geschilde en in schijfjes gesneden aarappels onder het eerste laagje gehaktsaus leggen. Ikzelf vind het dit gerecht te zwaar maken maar uit ervaring weet ik dat sommige mensen het heerlijk vinden. Voor een magere variant bak je de aubergineplakken niet in de pan maar gaar je ze in een oven van 200 graden celsius gedurende 15 tot 20 minuten en maak je iets minder bechamelsaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit moussaka recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven