Moussaka

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Koekenpan
  • Pan
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de auberigne in plakken van 0,5 cm dik.
  2. Bestrooi aan beide kanten met en laat een kwartiertje uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde , en het aan.
  4. Doe over in een kom en zet apart.
  5. Breng op smaak met en .
  6. Was en snijd de tomaten ook in plakken van 0,5 cm dik.

    Dep de aubergineplakken droog en bak ze om en om aan in dezelfde koekenpan in tot ze lichtbruin zijn (pas op, die krengen zuigen veel olie op).

    Vet een rechthoekige of ronde ovenschaal in met olie en leg de helft van de op de bodem.
  7. Verdeel hierover de helft van het , dan een laagje aubergine en tomatenplakken, en dan weer .
  8. Nog een laag aubergine en tomatenplakjes en als laatste de rest van de .
  9. Verwarm de over voor op 180 graden C.
  10. Verwarm de bouillon en samen in de magnetron.

    Laat de smelten in een pan met dikke bodem.
  11. Roer de erdoorheen tot het van de bodem loslaat.
  12. Giet nu beetje bij beetje de / bouillonmix in de pan en breng de saus al roerende aan de kook.
  13. Laat circa 5 minuten doorgaren op een laag vuur.
  14. Roer af en toe door.
  15. Breng op smaak met en .
  16. Giet de saus over de ovenschotel, verkruimel de erover en bak hem in 30 minuten goudbruin.
25
25
25

Variaties op Moussaka

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Moussaka
VariatieAantalGang
Moussaka10Ovenschotels
Moussaka op z'n Hollands1Ovenschotels
Moussaka (traditionele Griekse lunchschotel)1Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • rundvleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • rundvleesbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (8)

Moussaka heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 8 recensies
RESET

Prima, simpel en super lekker!
Annelies 20 juli 2013
Kaneel is een lekkere toevoeging.
Marije 20 juni 2013
Heerlijk! En na het bakken van de aubergine's heb ik ze ook nog even op keukenpapier uit laten lekken.
Astrid 31 maart 2013
De aubergine's na het afdeppen even inpoederen met bloem, voorkomt "inzuigen" van de olijfolie. En de aardappelschijfjes moeten wel even gebakken worden (zoals de Grieken het zelf uitvoeren). En vee... Lees reactie
Dievertje 8 november 2012
Super lekker en makkelijk te maken,met mager rundergehakt en gegrilde aubergines is het niet vet, dus ook nog goed voor lijn, niet te veel saus en i.p.v. feta, magere kaas, smakelijk.
Mirjam 11 oktober 2012
Echt een super lekkker recept! Ook vega is mogelijk, i.p.v. lamsgehakt soja gehakt.
Tess 7 april 2012
Ke kunt voorkomen dat de aubergines veel vet opzuigen...eerst de plakken bestrooien met zout en deze een uurtje te laten staan, worden ze ook super zacht van...
Millie 26 oktober 2011
Erg lekker alleen het saus vond ik wat aan de bruinige kant. Het geheel was erg lekker!
12 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
417 kcal
20%1668 kcal
Vetten
31 g.
45%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moussaka