Moussaka

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bechamelsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd deze in plakken en bak ze.
  2. Snijd de in plakken.
  3. Bestrooi deze met en spoel ze daarna af.
  4. Dep ze en bak de in een pan.
  5. Snipper de en snijd de in blokjes.
  6. Hak de peterselie in kleine stukjes.
  7. Doe het gehakt in de pan en bak dit samen met de aubergine uit.
  8. Voeg hier de peterselie hier aan toe.
  9. Tenslotte bak je de tomaat mee.
  10. Als dit alles klaar is laat je dit uitlekken in een zeef.
  11. Maak nu een bechamelsaus door 40 gram , 40 gram . 6 deciliter en met elkaar in een pannetje te mengen en op te warmen.
  12. Als de gebakken zijn, leg je de dakpansgewijs in een ovenschaal.
  13. Vervolgens leg je daar de aubergine op een zelfde manier op.
  14. Op de aubergine komt een laag en daaroverheen een laag gehakt.
  15. Vervolgens schenk je de bechamelsaus over dit geheel heen en maak je het af met nog een laag en paneermeel.
  16. Dit alles zet je vervolgens 45 minuten in de oven op 180 graden C.
25
25
25

Variaties op Moussaka

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Moussaka
VariatieAantalGang
Moussaka10Ovenschotels
Moussakas1Ovenschotels
Moussaka op z'n Hollands1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
515 kcal
25%2060 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moussaka