Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Moussaka met aubergines recept
Moussaka met aubergines recept

Moussaka met aubergines


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de plakken aubergine in gedeelten in 4 eetlepels olie 3.5 minuten aan beide kanten lichtbruin in een koekenpan. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ui 7 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Roer de tomaten, het kaneelstokje, zout en peper erdoor en laat dit mengsel op zacht vuur 10 minuten pruttelen. Voor de kaassaus: Klop in een kom de eieren los en roer de melk erdoor. Verhit de boter in een grote steelpan, voeg de griesmeel toe en roer het eimengsel erdoor. Verwarm het mengsel voorzichtig totdat het gaat binden en roer er dan 100 gram kaas door. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Leg een laagje aubergine in een ovenschaal, daarop een laag gehaktmengsel en bestrooi dit met wat geraspte kaas. Herhaal de lagen tot alle ingrediŽnten zijn opgebruikt. Eindig met een laag aubergine. Schenk de kaassaus erover en bak de moussaka 50 minuten in het midden van de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit moussaka met aubergines recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven