Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oma's spinazieschotel recept
Oma's spinazieschotel recept

Oma's spinazieschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de spinazie zoals normaal.
Kook de eieren.
Bak de spekjes.
Bak het gehakt goudbruin.
Als je dit hebt gedaan, ga je de oven alvast voorverwarmen op 200 graden celsius.
Pak een ovenschaal.
Maak een bodem van gehakt.
Leg hierop de spekjes.
Op de spekjes maak je een gladde laag spinazie met daarop de knoflookpoeder of het geperste teentje knoflook.
Hierop leg je de eieren in plakjes.
Bovenop de eieren maak je een gladde laag aardappelpuree
Strooi er dan een dunne laag geraspte kaas op.
Doe de ovenschaal in de oven tot de kaas is gesmolten of een bruin korstje heeft.

Serveersuggesties

I.p.v de kaas kan je ook gekruimelde beschuit of paneermeel gebruiken. I.p.v de spekjes kan je ook hamreepjes gebruiken. I.p.v de aardappelpuree kan je ook zelf aardappels pureren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oma's spinazieschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Oma's spinazieschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 4 recensies

  • Heb het al eens eerder gemaakt. Wel het gehakt ook even gekruid naar smaak en dan is het wel iets spannender. Lekker Hoor!
    Heidi gaf dit recept op 8 september 2013 3 uit 5 sterren
  • Het was een lekker gerecht, alleen het gehakt was een beetje saai!
    Marcel gaf dit recept op 6 december 2011 5 uit 5 sterren
  • Op de spekjes maak je een gladde laag spinazie met daarop de knoflookpoeder of het geperste teentje knoflook.
    Marcel gaf dit recept op 6 december 2011 4 uit 5 sterren
  • De knoflook, waar doe je die doorheen? Ik heb het maar door het gehakt gedaan. En het gehakt ook zelf gekruid.
    Bezoeker gaf dit recept op 6 september 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven