Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met aardappelen en gehakt recept
Ovenschotel met aardappelen en gehakt recept

Ovenschotel met aardappelen en gehakt


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gewassen, maar ongeschilde aardappelen samen met de komijn in ruim water in 17.5 minuten gaar koken. Intussen de ene ui snipperen en de andere in ringen snijden. De tomaat in plakjes snijden en de pe­terselie in een kopje fijn knippen. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes uit, de uisnippers meebakken tot ze glazig zijn. Dan het gehakt toevoegen en met een vork rulbakken. Daarna de tomatenpuree, peter­selie, peper en zout naar smaak en het paneermeel erdoor roeren. De kaas grof raspen, de afgekoelde aardappelen pellen of schillen en in plakjes van ca. 0,5 cm snijden. Verwarm de oven voor op 220° C. Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakjes tomaat, de uiringen en het gehakt in laagjes. Eindig met een laagje aardappelplakjes. Verdeel de kaas erover evenals de in vlokjes verdeelde boter. Bak de schotel ca. 25 minuten midden in de voorverwarmde oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met aardappelen en gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven