Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met gehakt, prei en tomaat recept
Ovenschotel met gehakt, prei en tomaat recept

Ovenschotel met gehakt, prei en tomaat


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Maak de tomaten schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Was de prei en snijd deze in ringen.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de uien schoon en snijd deze fijn.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit paprika’s en snijd deze ik kleine blokjes.
Rasp de kaas fijn.
Kook ondertussen de prei met wat zout gaar.
Giet de prei goed af en bind het eventueel met wat maizena
Verhit in een koekenpan 25 gram boter en fruit hierin de uien en knoflook 3 minuten.
Voeg de paprika’s toe en laat deze nog eens 3 minuten bakken
Voeg het gehakt toe en bak het in ongeveer 8 minuten rul en bijna gaar.
Schep de prei en tomaat deze door het gehaktmengsel en breng het verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Schep het gehaktmengsel op de bodem van een ingevette ovenschaal.
Bestrooi het geheel met kaas en gratineer de ovenschaal in ± 20 minuten goudbruin in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met gehakt, prei en tomaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ovenschotel met gehakt, prei en tomaat heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Is heerlijk.
    Pruim gaf dit recept op 27 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven