Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met groene kool en babi ketjap recept
Ovenschotel met groene kool en babi ketjap recept

Ovenschotel met groene kool en babi ketjap


Ingrediënten


12

Bereidingswijze


De speklappen in dobbelstenen snijden en in de marinademix met 1 eetlepel ketjap 15 minuten marineren. Het vlees in de verhitte olie rondom bruin bakken en daarna op laag vuur in een 0,5 uur gaar laten worden. Intussen de rijst gaar koken. De gesneden kool in weinig water in 15 minuten beetgaar koken. De pindakaas en de ketjap door de kool roeren en met zout, peper en sambal op smaak brengen. Aan de ketjapsausmix 3 deciliter kokend water toevoegen en tot een gladde saus roeren. Deze door het vlees mengen. De witte saus volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. In een ingevette ovenschaal laagjes maken van rijst, vlees en kool. De witte saus over de bovenste koollaag verdelen. De seroendeng met de kaas (3 eetlepels) mengen en over de saus strooien. In een warme oven, 175 graden Celcius, in 25 minuten laten garen. Lekker met gebakken banaan.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met groene kool en babi ketjap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven