Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met kool en sukadelapjes recept
Ovenschotel met kool en sukadelapjes recept

Ovenschotel met kool en sukadelapjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 150 Celsius.
Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden.
In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken.
Sjalot ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
Vlees in ovenschaal doen en bestrooien met zout en peper.
Wijn en 150 milliliter water in (andere) pan schenken. Tijm, laurier en mosterd toevoegen en vocht aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Wijnmengsel over vlees schenken. Vlees moet net onderstaan.
In oven vlees afgedekt met deksel of aluminiumfolie in ca. 2,5 uur zachtjes stoven.
Kool schoonmaken, in vieren snijden en in dunne reepjes snijden.
Kool op vlees leggen en afgedekt ca. 30 minuten mee stoven.
Oventemperatuur naar 225 C
Aardappelschijfjes over kool verdelen.
Schaal onafgedekt nog 20 25 minuten in oven zetten tot aardappels goudbruin zijn.
Gerecht in schaal serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met kool en sukadelapjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven