Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel witte kool recept
Ovenschotel witte kool recept

Ovenschotel witte kool


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


De prei fijnsnijden.
De ui snipperen.
De knoflook snipperen.
De oven voorverwarmen op 200 graden celsius.
De vuurvaste schaal invetten.
De helft van de ui, de knoflook en de prei zacht bakken in de olie.
Gehakt erbij doen en rul bakken.
Op smaak maken met peper en zout.
Gehakt uit de pan halen en even apart zetten.
Andere helft van de ui zacht glazig bakken.
Kool erbij doen en 10 minuten meebakken.
Op smaak brengen met peper, zout en kerrie.
Aardappelpuree maken.
De aardappelen koken. Afgieten. Stampen met boter en zoveel warme melk toevoegen tot een dikke puree ontstaat.
Het ei loskloppen en door de puree roeren.
Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Doe in vuurvaste schaal eerst de kool, dan het gehakt en dan de puree. Gladstrijken.
Bedekken met plakken tomaat en dan de geraspte kaas erover strooien.
20 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel witte kool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ovenschotel witte kool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heel lekker voor het hele gezin.
    Karen gaf dit recept op 13 oktober 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven