Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Parmigiana recept
Parmigiana recept

Parmigiana


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Dit is een typisch Italiaanse schotel uit zuid Italie! Het is heerlijk een soort oven schotel met gebakken aubergine, lekker zelfgemaakte tomatensaus en mozzarella en parmigiano( parmezaanse kaas). Was de aubergine, droog ze en snijd plakjes in de lengte, doe er zout op en laat ze ong. 1 uur rusten. Zo gaat de bittere smaak van de aubergine weg. Was de aubergine weer om het bittere water weg te wassen. Draai alle plakjes aubergine eerst in de bloem en dan door het ei. Dan laat je in een pan met hete olie, de aubergine aan beide kanten bakken totdat ze lekker krokant worden. Doe het vervolgens uit de olie en leg ze op keukenrol. Nu begin je met de zelfgemaakte tomatensaus: Snijd de ui in stukjes, en laat in olijfolie fruiten. Dan pureer je de gepelde tomaten of gewoon met vork beetje stampen. Doe het bij de gefruite ui. Zet het vuur wat lager. Als het kookt, doe je er zout naar gevoel, 2 theelepels suiker (dan is het niet te bitter). Na 10 min. doe je er basilicum bij. Proef of goed is en laat op zacht vuur nog 5 min. Verwarm de oven op 180 graden C. Snijd de mozzarella in plakjes. En als de parmigiano of grana niet geraspen is, rasp het! Pak een ovenschaal (ik gebruik een vierkante). Begin met de lagen: Als eerst een laag met gebakken aubergine, dan doe je er een laag tomatensaus op, dan doe je geraspte kaas en dan mozzarella. Beetje olijfolie en zout erop. Ga zo door tot de ingrediŽnten op zijn. Laatste laag moet de tomatensaus zijn met de kaas erop en olijfolie en beetje zout. Doe in de oven tot je ziet dat de kaas aan het kleuren is. Haal het eruit, versier met basilicum, nog een beetje olijfolie en zout erop en serveer. Je kan het warm eten. Het is heel gebruikelijk om koud te eten, gewoon kamertemperatuur. Echt heerlijk en makkelijk voor veel mensen of voor picknick gebruiken wij het ook. Serveer met lekker brood!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit parmigiana recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven